Sabine Studer

är hemkunskapslärarinna, vegetarisk kock, friskvårdsterapeut, dietist enligt traditionell kinesisk medicin, utbildad i örtmedicin och näringsmedicin.

Hon arbetar på hälsohemmet Masesgården i Leksand och på Söders hälsoteam i Stockholm Med hälsokontroll med EIS, näringsrådgivning, hårmineralanalys och matintoleranstest.

Du kan även bjuda in henne som förläsare eller kursledare.

Sabine har skrivit den lilla praktiska kokboken “Sabines Basrecept”: snabba, enkla, prisvärda vegetariska rätter. Boken kan beställas på s.nutrinatura@gmail.com eller ring 076 10 40 951.

Hälsokontroll med Elektro Interstitium Scanning (EIS) (medicinsk godkänd funktionsanalys)

Med EIS får man inom bara 3 minuter en bra översikt över kroppens alla funktioner:

ämnesomsättning, oxidativ stress, pH-värdet, blodfetter, kroppssammansättning,

Efter hälsoundersökningen får du ett individuellt anpassad behandlingsprogram med inflammationer, mineral- och hormonstatus, signalsubstanser etc). rekommendationer för kost, kosttillskott och livsstil.

Näringsrådgivning:

I näringsrådgivningen utarbetar vi tillsammans en individuellt anpassad kost som täcker kroppens behov av näring och samtidigt är god och lätt att laga.

Vill du gå ner i vikt?

Har du problem med matsmältningen? (Trög eller lös mage, gaser, halsbränna,

livsmedelsallergier eller -intoleranser, är du trött och missmodig efter måltiderna…)

Vill du veta vilka kosttillskott som passar bäst för just dig? Du har speciella näringsbehov om du har diabetes, hjärt-kärlsjukdomar, cancer, reumatiska besvär, gikt, om du är gravid, ammar, eller konsumerar mycket socker, kaffe, alkohol eller nikotin!

Hårmineralanalys

Hårmineralanalysen är den bästa metoden för att kontrollera mineralbalansen i kroppen. Den visar den näringsmässiga statusen och hur effektivt kroppen arbetar samt möjlig tungmetallbelastning.

Ditt hår är ej färgat, blekt eller permanentat på 2 månader. Vi klipper ca 1 msk hår från bakhuvudet. Trace Elements Inc i USA analyserar hårprovet. Analystolkning, näringsrådgivning och ett kosttillskottsprogram ingår.

Matintoleranstest (IgA och/eller IgG-test)

Vi tar ett bodprov (fingerstick) och skickar till EU biotek. Du får svar vilka livsmedel du bör vara försiktig med och vilka du ska undvika helt. Analystolkning, näringsrådgivning och ett kosttillskottsprogram för att stärka dig, fylla på näringsbrister och läka tarmen ingår.

076 10 40 951

s.nutrinatura@gmail.com